logotype
logoBrugge

Met vier dapperen naar Nokereberg

Op zondag 05 juli trok de B-ploeg op dagtocht naar Nokereberg. Niemand minder dan Franky Delanghe, alias de Weltmeister, zorgde voor dit verslag:

20150705 121743Zondagmorgen 08.00h stipt …4 dapperen stonden klaar om te vertrekken voor de eerste dagrit van onze B-Ploeg. Een wat mij betreft verwacht drietal: Yvan, Guido en Franky. De vierde man was, voor mij althans, een heel welgekomen verrassing: Thierry Fevery. Met z’n vieren vertrokken we voor een rit naar Nokereberg en terug, goed voor een totale afstand van 154 km. We werden psychologisch bijgestaan door Dirk en Rudy, die het rijden met de volgwagen voor hun rekening namen. De volgwagen kwam zoals steeds van de Firma Huys, waarvoor een grote dank u wel vanwege de B-ploeg!!! Een grote dank gaat ook uit naar Yvan Ongenae om de ritten te maken, niet alleen voor vandaag maar ook tijdens het volledige seizoen. Nu we toch over ritten maken bezig zijn, mogen we zeker Dirk Verheire niet vergeten. Ook hij zorgt er het hele seizoen voor dat we over talloze mooie ritten kunnen beschikken. Bedankt mannen!

Nu gaan we terug over naar onze dagrit … Rudy en Dirk konden tevens beschikken over één van onze gps’en, wat uitermate gemakkelijk was, kwestie van de weg en onze renners niet kwijt te geraken hé. De rit verliep in een gemoedelijke sfeer waarin elk zijn deel van het kopwerk voor zijn rekening nam. Bij het naderen van de kasseien van Nokere nam de nervositeit toe. Ergens halfweg de 3 kilometerlange kasseistrook nam de Weltmeister het commando over van Thierry om dat niet meer af te staan. Een geslaagde test wat de vierdaagse betreft.

Lekker eten en een harde terugtocht

20150705 121800Na een ogenblik rust werden onze ploegleiders voorop gestuurd om een locatie te zoeken voor het middagmaal. Er werd door Dirk en Rudy een toplocatie gevonden (die mannen zijn echt ongelooflijk): mooi terras om te eten, grote parking voor de volgwagen ... echt de max!! Na het middagmaal werd het snel duidelijk dat de terugrit een wat zwaardere dobber zou worden. Weg zon, weg warmte, een redelijke tegenwind en vooral ongure onweerswolken troepten zich samen. Wat zou dat nog allemaal worden. De waarde van Thierry werd snel duidelijk, hij wist ons (mij dan toch zeker) te leren rijden volgens een bepaald aflossingssysteem, waardoor iedereen aan de kop kwam en na zijn beurt uit de wind zat. Het was geweldig Ook van de grootste regenbuien wisten we op een heel intelligente manier gespaard te blijven. Een bijna crash tussen Guido en Franky gooide bijna nog roet in het eten, maar het viertal kwam samen met de volgers behouden terug in Dudzele. Trouwens Rudy en Dirk: bedankt om ons te begeleiden met de volgwagen, jullie zijn super!! Het was een mooie rit, de afwezigen hadden wederom ongelijk ...

Met sportieve groeten,

De Weltmeister