logotype
logoBrugge

De kampioenenrit: een voormiddag vol verrassingen!

Aan alle mooie liedjes komt een einde, spijtig genoeg ook aan het seizoen van de Trappers. Op zondag 11 oktober stond de laatste rit op het programma. Traditioneel zorgden de kersverse kampioenen voor een verrassing.

Een lekker ontbijt met een onverwachte gast

DSC 0134Die verrassing viel letterlijk bijzonder in de smaak: kampioenen Dirk Verlinden (A-ploeg-) en Guido Ongenae (B-ploeg) hadden een lekker ontbijt in het lokaal voorzien. Meer dan 30 Trappers genoten samen van een kopje koffie en overheerlijke boterkoeken. Iedereen was het erover eens dat dit een ideale manier was om samen de zondagmorgen te beginnen. Ook stichter en erevoorzitter Lucien Debacker was van de partij, een extra verrassing en een heel aangenaam weerzien.

Jasper en de koeien

Daarna vertrokken de leden van de A- en de B-ploeg samen voor een ontspannen rit door het prachtige herfstlandschap van het Brugse ommeland. Enkele koeien blokkeerden plots de weg. Onvervaard sprong Jasper van zijn fiets in het slijk om ze tot meer spoed bij het oversteken aan te manen. We wisten dat Jasper heel veel capaciteiten had maar dat hij ook zo goed met koeien overweg kon ...

De sfeer was opperbest. Iedereen nam de tijd om een praatje met de nieuwe kampioenen te slaan. Het was net zoals bij de grote jongens in de laatste rit van de Tour de France.

Bubbels in Damme en broodjes met Paljas in Dudzele

DSC 0131Drinken ze in de Tour trouwens ook geen glaasje bubbels op weg naar Parijs? Ook daar hadden onze kampioenen aan gedacht. In Damme moesten we plotseling de parking aan de vesten oprijden. Nonkel Rudy en Lucien gaven er met veel plezier iedereen een glas. Daarom reed die camionette mee! En of het gesmaakt heeft. Na enkele groepsfoto's en nadat Bert zijn helm eindelijk teruggevonden had, zetten we koers richting ons vertrouwde Dudzele.

Daar ging het feest in het lokaal verder. Voorzitter Patrick D'Hoore trakteerde er heel de bende met lekkere broodjes, smakelijk en bedankt! En natuurlijk hoorde daar ons favoriete bier bij: Paljas! Het werd een bijzonder geslaagde laatste rit. Bedankt Dirk en Guido en natuurlijk een dikke proficiat, jullie zijn schitterende kampioenen! Op 21 november maken we er opnieuw een serieus feestje van op onze souper, we hopen op een massale aanwezigheid!

Nog dit: op 25 oktober trekken we als uitsmijter van het seizoen nog naar Wielercentrum Eddy Merckx om op de piste te gaan rijden. Meer informatie volgt nog.