logotype
logoBrugge

De Trappers retro: West-Vlaams kampioen rollen (1973)

Trappers09 2

Oud-lid Rony Matthys stelde een dikke week geleden een interessant schriftje ter beschikking van ons clubarchief. Het bevat verschillende krantenartikels en foto's uit de beginjaren van De Trappers. Eén artikel trok meteen de aandacht. In het bewuste artikel staat te lezen hoe onze ploeg zich in 1973 tot West-Vlaams interclubkampioen op rollen kroonde. Dit was een schitterende prestatie gezien het feit dat De Trappers nog maar pas opgericht waren (1972).


Het kampioenschap in kwestie ging door in Assebroek. Er namen vooral ploegen uit het Brugse aan deel. Zij moesten drie proeven afleggen: snelheid, afvalling en tijdrit. De Dudzeelse armada slaagde er op indrukwekkende wijze in om ze alle drie te winnen. De auteur van het artikel schrijft dan ook lyrisch dat de knappe Dudzelenaars ruim verdiend en onder luid applaus tot kampioen van West-Vlaanderen werden uitgeroepen.


De rest van het artikel lees je hier.


Heb jij nog oude foto's, krantenartikels of andere documenten over de geschiedenis van De Trappers? Je kan ze altijd een veilig plaatsje in het clubarchief geven. Hou je ze liever zelf dan scannen we ze in en bezorgen we ze snel terug. Alles zal gebruikt worden voor de publicatie naar aanleiding van ons 50-jarig bestaan in 2022. Alle informatie bij Dieter Viaene: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. . Alvast bedankt!