logotype
logoBrugge

Een succesvolle eerste Brugge Classic

1899165

Je kan er de laatste dagen niet naast kijken in de media: dit jaar gaat de 100ste editie van de Ronde van Vlaanderen door. Zo'n speciale gelegenheid konden Stad Brugge en enkele Brugse wielerploegen, waaronder de Trappers, niet zomaar voorbij laten gaan. Al in 2015 rijpte het plan om een bijzonder evenement voor wielertoeristen te organiseren. De Brugge Classic was geboren! Na maanden voorbereiding was het op zaterdag 26 maart eindelijk zo ver.

Om 9u stipt vertrokken aan het Brugse Jan Breydelstadion 3 groepen van 250 wielertoeristen voor een tocht op een volledig verkeersvrij parcours. Iedereen waande zich even in de koers, wat een gevoel! Het parcours voerde de deelnemers door het centrum van de stad en alle deelgemeenten. Groep 1 reed aan 34 per uur, groep 2 aan 30 per uur en groep 3 aan 26 per uur.

Renaat en de 2 Patricks

In alle groepen waren De Dudzeelse Trappers goed vertegenwoordigd. Onze Paljastruien bleven niet onopgemerkt. Burgemeester Renaat Landuyt had zelfs de eer om vooraan te mogen starten in het gezelschap van voorzitter Patrick D'Hoore en secretaris Patrick Haegebaert. Of was het omgekeerd?

Het geheel werd mee gesponsord door Paljas. We kregen kippenvel toen we in onze truien op de Grote Markt onder de grote Paljasboog door mochten rijden. En achteraf deelden we onze ervaringen bij een frisse en welverdiende Paljas!

Mede door de inzet van vele Trappers werd het een geslaagde eerste editie van de Brugge Classic. Bedankt aan iedereen die meehielp en ook een dikke merci aan onze sponsor Mathias Van den Poel van Paljas! Volgend jaar opnieuw?

Nog dit: op zaterdag 02 april fietsen 4 moedige Trappers de volledige Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen. Het gaat over Freddy Huys, Matthias Thoorens, Bert Deroo en Dieter Viaene. Over hun belevenissen lees je volgende week meer.