logotype
logoBrugge

Vier Paljassen in de Ronde

IMG 1921

De laatste weken werd er heel wat wielergeschiedenis geschreven: Peter Sagan won op indrukwekkende wijze de Ronde, Tommeke greep nipt naast een vijfde kassei in Roubaix en last but not least reden 4 Trappers de volledige Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen. Onvermoeibare krijger Freddy Huys, youngsters Matthias Thoorens en Bert De Roo en Dieter Viaene lieten de Paljastruien schitteren op de heuvels van de Vlaamse Ardennen.


Een onhoudbare Freddy en de lach van Iris


Na een maandenlange voorbereiding was het op zaterdagmorgen 02 april eindelijk zover voor het genoemde viertal. Om 6u30 werd er traditiegetrouw verzamelen geblazen bij het huis van Dieter in het Brugse Klaverstraatje. Enkele foto's voor het nageslacht later zetten de Paljassen koers naar de Grote Markt voor de start. Vooral Freddy toonde zich daarbij een jong veulen en was nauwelijks nog te houden. Klokslag 7u weerklonk het startschot en samen met honderden anderen begon de tocht naar Oudenaarde.


De parcoursbouwers hadden daarbij naar aanleiding van de 100ste Ronde van Vlaanderen de nodige aandacht voor de roemrijke Rondegeschiedenis. Zo waren er doortochten door Torhout (Karel Van Wijnendaele: stichter van de Ronde), Tielt (Roger Decock: oudste nog levende winnaar), Kanegem (Geboortedorp van Briek Schotte) .. Het zonnetje scheen onderweg niet zo hard als de weerman voorspeld had maar de lach van Iris maakte veel goed! Zij volgde ons samen met good old nonkel Dirk en Rudy trouw met de camionette. Aan elk bevoorradingspunt waren ze trouw op post. Dit was een enorme steun, heel erg bedankt daarvoor!!


Klimmersbenen en liefde voor de stenen


Na een voorspoedige rit bereikten de Trappers Oudenaarde. Het serieuze werk kon beginnen. Tegen de klimmersbenen van Matthias en Bert was weinig kruid gewassen. Maar ook Freddy en Dieter reden gezwind naar boven. De tijdsverschillen waren niet groot en aan elke bevoorrading was het een hartelijk weerzien. Dieter at die dag niet alleen kasseien ..


En zo passeerden de kilometers snel. Af en toe was het behoorlijk druk op de hellingen. Op de Koppenberg na verliep alles heel vlot. De Dudzeelse delegatie bleef ook gespaard van valpartijen en lekke banden (die hadden we opgespaard voor vorige zondag). Na de laatste beproeving van de dag, zijnde de Patersberg, ging het als een sneltrein richting Oudenaarde. Zou Sagan hier zijn inspiratie gehaald hebben? Iets na vijf uur kwam de eindstreep in zicht, een kippenvelmoment voor iedereen.


Komt er volgend jaar een nog grotere groep Trappers aan de start?