logotype
logoBrugge

Jasper en Matthias kleuren Kermiskoers Den Hoorn

 DSC 0270

 

Veel Trappers rijden niet alleen op zondagmorgen. De meesten trainen duchtig bij in de week en sommigen rijden zelfs af en toe een echte koers. Vandaag reden Jasper Lamote en Matthias Thoorens de kermiskoers van Den Hoorn (Sint-Rita). Dit was de eerste wedstrijd van het jaarlijkse Dams Wielercriterium. Het werd een prachtige namiddag.

Bij Matthias gierden de zenuwen even door de keel want het was zijn eerste koers ooit. Hij hoopte op voorhand om minstens 10 van de 20 ronden te kunnen rijden. De ambities van ervaren rot Jasper lagen hoger. Hij mikte resoluut op de zege.

Luid aangemoedigd

Beide Trappers konden rekenen op de steun van familie en verschillende Trappers. Bert De Roo, Matthias Verlinden, Yob Hillewaert, Isabelle Verheire en de auteur van dit artikel tekenden present. Naar analogie met de voorbije kampioenenwedstrijd tussen Club en Anderlecht zat de sfeer er goed in.

Na de obligate opwarmingsrondjes weerklonk om 15u30 het startschot voor de A-categorie, die van Jasper en Matthias. Er vertrokken 16 deelnemers voor 20 ronden, samen goed voor 54 kilometer wielerplezier. Hoewel plezier? Van bij de start werden alle registers meteen opengetrokken. Zo stak Jasper al snel het vuur aan de lont. Hij raakte voorop met een kleine kopgroep. Ondertussen handhaafde Matthias zich netjes in het kleine peloton.

Wind, warmte en de inspanningen eisten op den duur hun tol. Enkele moesten al vrij snel opgeven.

Mooie resultaten

Matthias deed het prima in zijn maiden koers. Hij zou uiteindelijk 13 ronden rijden en op een mooie 9de plaats eindigen.

Jasper reed een schitterende wedstrijd maar werd het slachtoffer van de onwil van zijn medevluchters. Hij werd 3de of 4de, een fotofinish moest nog uitsluitsel geven toen deze vliegende reporter vertrok.

Een dikke proficiat aan Jasper een Matthias en afspraak op één van de volgende wedstrijden?