logotype
logoBrugge

Paljas meets Ommegang Keizer Karel

Op zondag 19 juni mochten De Trappers extra vroeg uit de veren. De eerste dagrit van het seizoen stond op het programma. A- en B-ploeg trokken naar Dadizele om er de Daisel Ommegang Classic van De Daiseltrappers te fietsen. Lees hier het verslag van een pittige rit die ons naar het prachtige Pays des Collines in Henegouwen bracht.

Die ochtend in het vredige Dudzele …

Het waren geen fluitende vogels waarmee de omwonenden van ons lokaal die ochtend wakker werden, maar een grote bende enthousiaste Trappers. Liefst 38 leden tekenden om 7u30 present voor het vertrek naar Dadizele. Het was al heel wat jaren geleden dat er zo’n opkomst was voor een dagrit. Voor verschillende mensen was het trouwens de eerste dagrit ooit!

Na een vlotte verplaatsing met de wagen bereikten we rond 8u20 Dadizele. Bij sommigen kwamen er spontaan herinneringen boven aan het vroegere Dadipark. Enkele anderen hadden dan weer zin om nog snel een schietgebedje te gaan prevelen in de plaatselijke basiliek. De rit beloofde dan ook niet van de poes te zijn. Zo waren er voor de A-ploeg ruim 1600 hoogtemeters voorzien, verspreid over een dikke 150km. Ook de leden van de B-ploeg wisten dat ze hun beste klimmersbenen gingen mogen bovenhalen. Voor hen stond er een tocht van 130km op het menu.

Eten en drinken

DSC 0276De A-ploeg kon in de eerste kilometers op de gewaardeerde steun van Benoit Manche rekenen. Laatstgenoemde had het parcours uitgetekend en zorgde namens de Daiseltrappers voor een hartelijke ontvangst, waarvoor dank! Iedereen kreeg voor de start zelfs een gratis flesje Ommegang Keizer Karel. We hielden de flesjes bier echter wijselijk in de camionetten.

Na een eerste bevoorrading en nog wat nuttige tips van Benoit begonnen we al snel aan het betere klimwerk. Doseren en goed eten waren de boodschap. Vooral Erik Casier toonde bij de B-ploeg dat je heel wat naar binnen moet spelen tijdens zo’n rit. En de Weltmeister formerly known as Franky Delanghe had zelfs een volledige pot sportdrank in de camionette meegenomen. Niet iedereen van de B-ploeg hield het echter bij sportdrank. Hopelijk kroop de Westmalle niet in de benen Rik?

Koers is religie

13460928 10153727686261903 1282333800 oDan moesten de leden van de A-ploeg het noodgedwongen wat soberder houden. Zij vonden geen terras onderweg maar wel een grasveld bij een kapel. Koers is religie nietwaar? Hoewel er bij de kapel geen geestesrijke dranken waren, had de Heer iets anders in petto. Plots dook er een kleine hond op en profeet Dimitry deed de voorspelling dat het vrouwtje niet ver achter kon zijn. Tot groot jolijt van iedereen dook er vrijwel meteen daarna een plaatselijk schone op. Bleef die hond nu wel tussen ons zitten zeker zodat het vrouwtje ook nog even moest blijven. Dank u God! Enkel Paul vond het niet zo leuk want de hond had het op zijn eten gemunt.

God geeft maar neemt ook. De pauze zat er op en al snel kregen we een steile klim voor de wielen geschoven. Voorzitter Patrick D’Hoore kon zich een idee vormen van hoe Jezus zich met zijn kruis op de schouders gevoeld moet hebben. Zijn versnellingsapparaat deed nukkig en voor Patrick werd het een kleine kruisweg. Onze voorzitter is echter van geen kleintje vervaard en beet dapper door, respect! Ondertussen ondervond ook Isabelle dat mechanische pech er bij hoort. Zij had een probleem met haar klikpedalen. Good old Jozef (we blijven in Bijbelse sferen) moest zelfs motorolie van de camionette nemen om het uitklikken enigszins te vergemakkelijken.

Westenwind waai ons weer naar Dudzele toe

DSC 0285Na de Kluisberg begonnen er velen naar het einde te verlangen. De hellingen, hier en daar met kasseien, deden hun werk. Ondanks de opkomende vermoeidheid bleef de sfeer er goed inzitten. Sommigen zongen er zelfs op los. Zo gaf Kristof zijn (korte) versie van de knaller “Westenwind” ten beste. Komt daar een duet met Dana Winner aan? Ook de tijdelijke beentatoeages van Dieter zorgden voor hilariteit, een mooie reclame voor Tattoo Chain.

De dag eindigde op het terras van ons lokaal in Dudzele. Naast een lekkere Paljas dronken sommigen ook een Ommegang Keizer Karel. Iedereen was bijzonder tevreden over de mooie dag. Gaan we volgend jaar opnieuw naar Dadizele dames en heren?