logotype
logoBrugge

Over heuvels, zon, wind en … een bospoeper

De Trappers rijden niet alleen op zondagmorgen. Soms staan er ook dagtochten op het programma. Het zijn telkens hoogtepunten in het seizoen. Afgelopen zondag (14 juni 2015) was het weer zover. Toen deed de A-ploeg mee aan de Wevelgem Cycling Classic. Het werd een prachtige rit met enkele onvoorziene gebeurtenissen ...

Kleine ogen

Dagrit A-pleog, Wevelgem, 14 juni 2015De meeste Trappers verschenen zondagmorgen met kleine ogen aan het lokaal. Het was nog maar rond 6u30 toen we met 11 dapperen richting Wevelgem trokken. Ook 'nonkels' Rudy en Dirk waren weer trouw van de partij. Zij zouden ons de hele dag vanuit de camionette assisteren.

Vol goeie moed begonnen we om 8u in Wevelgem aan onze tocht, op het programma: 180 km doorheen de helft van West-Vlaanderen met een kleine uitstapje over de Franse grens. De zon gaf nog niet meteen thuis maar dat lieten we niet aan ons hart komen. De kilometerteller ging vlot de hoogte in. Via onder meer Dadizele, Zonnebeke, Langemark, Klerken en Diksmuide naderden we razendsnel de kust. Het parcours was werkelijk schitterend met enkele knipogen naar de Eerste Wereldoorlog.

 

 

Wind in alle betekenissen

En toen kwamen we via Veurne in de gevreesde Moeren. Hoewel er wat wind was, kwam het niet tot toestanden zoals bij de profs in Gent-Wevelgem. Er moest niemand uit een gracht gevist worden. Wel diende één van de Trappers in allerijl zijn toevlucht tot een veld te nemen. Soms zorgt de natuur voor onvoorziene omstandigheden ... Diezelfde Trapper mocht dat nog eens fijntjes overdoen in het bos van de Kemmelberg. Een nieuw seizoen van de televisiereeks 'Van vlees en bloed', met een Trapper als letterlijke bospoeper, leek in de maak.

Ondertussen zaten we in de Heuvelzone. Daar ontbonden enkele ploeggenoten à la Cancellara en Boonen hun duivels. De Catsberg, Zwarte Berg, Monteberg en Kemmelberg werden vlotjes verteerd. Eén van de Trappers reed wel eventjes mis maar uiteindelijk kon hij naar de veilige kudde terugkeren.

Een welverdiende Paljas

Dagrit A-pleog, Wevelgem, 14 juni 2015Na een korte tussenstop in Kemmel begonnen we onder een stralende zon aan de laatste kilometers richting Wevelgem. Rond 15u45 reden we over de finish.

De dag werd uiteraard afgesloten met een frisse en oververdiende Paljas op het terras van ons Dudzeels lokaal. Een dikke proficiat aan alle Trappers voor de mooie prestatie en een welgemeend dankjewel aan Freddy, Rudy en Dirk voor de nodige ondersteuning!