logotype
logoBrugge

Aan alle mooie liedjes ...

De dagen zijn kort geworden, veel bladeren zijn er niet meer aan de bomen te bespeuren en stilaan duikt er al Kerstversiering in het straatbeeld op. Het jaar loopt op zijn laatste benen en ook het seizoen van De Dudzeelse Trappers is helaas weer voorbij. Deze jaargang gaat de geschiedenis in als één van de meest succesvolle ooit. Zo steeg het ledenaantal van een goeie 50 naar maar liefst 75! Samen legden de A- en de B-ploeg zo maar eventjes 113 652 kilometer af. Het was dan ook op zijn plaats om eens goed op zoveel succes te klinken. Dat gebeurde zowel tijdens de kampioenenrit op 29 oktober als tijdens de souper op 19 november.

F 1155Een kampioenenrit vol verrassingen …

Dirk Verheire (B-ploeg), Paul Nollet en Dieter Viaene (beiden A-ploeg) kroonden zich dit jaar tot kampioen. Hierdoor kregen ze de aangename taak om de kampioenenrit te organiseren. De koppen werden bijeengestoken en al snel kwamen de ideeën. Vooral Dirk Verheire liet zich daarbij van zijn meest creatieve kant zien. Nu was het enkel nog hopen dat de weergoden gingen meewerken.

En dat deden ze! De dag begon koud en mistig maar al snel zou de zon volop doorbreken.

Toch eerst nog even binnen blijven in het lokaal want de kampioenen hadden een lekker ontbijt voorzien. Dat idee hadden ze van Dirk Verlinden overgenomen. Je hoeft niet altijd het warm water uit te vinden. Iedereen liet het zich lekker smaken. Ook onze stichter Lucien Debacker zag dat het goed was.

En dan was het tijd om op onze “stalen” rossen te springen. Na enkele kilometers mochten ze tot ieders verrassing al weer aan de kant. Het was tijd om op een ander vervoersmiddel over te stappen. Kampioen Dirk had een heus treintje geregeld. Dat had er niemand verwacht!

Omdat dorst nu eenmaal een onrecht is, was er de nodige drank aan boord voorzien. Voeg daar een flinke portie foute muziek aan toe en je weet dat de sfeer er meteen inzat. Onder een stralende zon zetten we koers naar het voetbalplein van SVV Damme in Sijsele. Daar was er een nieuwe verrassing: cava en knabbels bij de kantine! Inderdaad: de dorstigen laven en de hongerigen spijzen zijn werken van barmhartigheid. Aangezien de kampioenen alle drie zo’n katholieke jongens zijn, moesten ze die mooie werken natuurlijk vol overtuiging uitvoeren. Ook de zonen van Dirk Verheire hielpen daar volop aan mee, God zal het jullie lonen mannen!

Tijdens de terugtocht met het treintje werd de sfeer dan ook alsmaar leuker en eenmaal teruggekomen in het lokaal zette die tendens zich gewoon verder. Bij de nodige lekkere Paljasbiertjes en broodjes werd er verder gevierd.

DSC 1598… en een gesmaakte souper

Over vieren gesproken, enkele weken later ging het feestje gewoon verder tijdens de jaarlijkse souper. Die ging door in ’t Veldzicht. Na een uitgebreide receptie volgde een bijzonder gesmaakte winterbarbecue. En als kers op de taart was er nog een overheerlijk dessertenbuffet. Het was echt om duimen en vingers bij af te likken! Tussendoor werden ook verschillende mensen in de bloemetjes gezet en kregen de podiumbeesten van de A- en de B-ploeg hun welverdiende trofee. Daarbij zorgde één persoon voor een kleine protestactie. De KGB, de Mossad en verschillende andere geheime diensten houden de snoodaard sinds zijn vermetele daad nauwlettend in het oog. Schrik niet als er plots een opsporingsbericht opduikt …

Op naar een al even mooi 2017!

Aan alle mooie liedjes komt een einde, ook aan feestjes. Maar niet getreurd, het zal sneller 2017 zijn dan we denken. Het bestuur hoopt dat jullie weer even massaal aanwezig zullen zijn in het nieuwe seizoen. Ook nieuwe leden zijn uiteraard meer dan welkom!

Vergeet alvast niet in te schrijven voor de meerdaagse in Grou want de plaatsen zijn beperkt! En wie het nieuwe jaar met een stevige uitdaging wil inzetten, kan op zaterdag 01 april meerijden met de Ronde van Vlaanderen voor cyclotoeristen. Er zijn al verschillende Trappers ingeschreven. Even praktisch: voor je inschrijving moet je zelf instaan. De firma Huys zorgt voor het transport van de fietsen naar Antwerpen. We vertrekken de vrijdag en slapen op hotel in de stad van de Sinjoren. Dieter Viaene zal het hotel regelen. Als je mee wil graag een seintje tegen 10 december zodat hij alles tijdig kan vastleggen        

( This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ).