logotype
logoBrugge

De Trappers in Zeeland

Op zondag 21 mei bliezen De Trappers al vroeg verzamelen aan het lokaal. De eerste dagrit stond op het programma en wat voor één: de Adri Van der Poel Classic in het verre Kalmthout. Het werd een schitterende dag vol zon, prachtige landschappen, heel veel plezier en de grootste mossel die de auteur van dit nieuwsbericht ooit zag.

Dirk, Iris en Rudy wanen zich kapitein Zeppos

Kalmthout ligt niet bij de deur en dus begon de dag met een verre verplaatsing met de wagens en de camionette. Vaste en onvolprezen begeleiders Dirk, Iris en Rudy waanden zich even terug in hun jeugd ter hoogte van Antwerpen. Kapitein Zeppos gewijs moesten ze zich met hun voertuig een weg banen door een ondergelopen tunnel bij de stad van de Sinjoren. Of hadden we toch beter een bloedtest bij nonkel Dirk afgenomen? In ieder geval bereikte iedereen veilig en wel de Kempen. Nadat sommigen nog een Tom Dumoulin gedaan hadden, vertrokken A- en B-ploeg samen onder een stralende zon. Wegens het beperkt aantal deelnemers zouden ze de hele dag samen blijven. Voor velen werd het een aangename kennismaking met de leden van de andere ploeg. De samenwerking onderweg verliep voorbeeldig. Ondertussen lieten enkele afwezigen al weten het spijtig te vinden dat ze er niet bij waren bij deze gezamenlijke rit. Misschien kunnen we jaarlijks eens samen rijden?

20170521 123030

Een grote mossel

Al snel maande de voorzitter ons aan om op het fietspad te gaan rijden. Dat kon niet anders betekenen dan dat we de grens met Nederland overgestoken waren. De mooie en goed onderhouden wegen bevestigden dit al snel. De landschappen in de polders waren prachtig om door te rijden. Plots doken bedrijven op met namen als Zeeland’s Roem, Delta Mossel … . We waren in Yerseke aanbeland, het mekka voor de mosselliefhebbers. Een gigantisch standbeeld van het genoemde weekdier zette dit nog eens extra in de verf. De zon bleef de hele dag van de partij, de wind viel mee en zo tikte de kilometerteller verder aan. Af en toe noopte een gesloten brug ons even tot stilstand. Dit was onder meer het geval op de fameuze Zeelandbrug.

Onderweg konden we zoals steeds rekenen op de goede zorgen van onze trouwe volgers Iris, Dirk en Rudy. Dank aan jullie en aan de Firma Huys! Iris had zelfs voor iedereen broodpudding met rum voorzien. Was het daardoor dat de laatste kilometers zo vlot verliepen? Tijdens die laatste kilometers zorgde Weltmeister Franky samen met Matthias Verlinden nog voor enige animo door verkeerde tussenstanden uit het voetbal door te geven. Ook Freddy liet zich onderweg niet onbetuigd met plaagstoten en was duidelijk in zijn nopjes met de vrouwelijke aanwezigheid. Snoodaards!

Uiteindelijk bereikte iedereen de finish en konden we bij een lekkere Paljas nog wat napraten in ons lokaal.

18836333 1866343283383227 1769421139 o