logotype
logoBrugge

4 heerlijke dagen in Grou

Als het langst actieve lid van je wielerploeg zegt dat het de beste meerdaagse ooit was, dan weet je dat je iets heel bijzonders hebt meegemaakt. Het is dan ook met de nodige heimwee dat de auteur van dit artikel terugkijkt op de voorbije fietsvierdaagse in het Nederlandse Grou. De groepssfeer was er ronduit fantastisch!

20317020 1943953612288860 458880678 oWat doet God hier weeral?!

De weersvoorspellingen waren aanvankelijk niet zo schitterend. Maar blijkbaar moet er een Trapper eieren naar de Arme Klaren gebracht hebben. Op één enkele felle regenbui voor de B-ploeg na bleven we nagenoeg van regen gespaard. Zouden de hemelsluizen voor de B-ploeg opengegaan zijn omwille van het leedvermaak met de A-ploeg die de eerste dag maar moeilijk de weg vond? De Heer werkt op mysterieuze wijze! Hij leidde de C-ploeg op een bepaald moment zelfs telkens naar dezelfde plaats terug. Wat er ook van zij, vaak fietsten we onder een stralende zon door de weidse polderlandschappen van Friesland.

En weer hield nonkel Dirk zijn broek niet aan

Van warmte en al die kilometers krijgt een mens dorst. Onderweg konden we onze “pullen vullen” bij onze trouwe volgers Jef, Dirk, Iris en Rudy. Zij kregen daarvoor camionetten ter beschikking van de Firma Huys, waarvoor onze oprechte dank! En ’s avonds genoten we van een lekker drankje op het zalige terras van de jeugdherberg waar we verbleven. De ligging ervan was prachtig aan de waterkant. Het inspireerde sommigen tot een lekker verfrissende duik, nonkel Dirk verloor er zelfs bijna zijn zwembroek bij. Sommigen lieten zich dan weer op andere manieren gaan en ontspanden iets te letterlijk. Naar het schijnt was het broeikaseffect in Grou tijdens onze aanwezigheid merkbaar hoger Grou. Hierbij kwam er ook een duidelijk cultuurverschil tussen de mannen en enkele vrouwen naar boven.

IMG 3030“Wij zijn Vlamingen, wij eten soep”

Ook de cultuurverschillen tussen Vlamingen en Nederlanders staken soms de kop op. Zo waren ze er in de jeugdherberg de eerste avond niet op voorzien dat wij zoveel soep eten. Het ontlokte de voorzitter volgende uitspraak: “Wij zijn Vlamingen, wij eten soep”. Ook van de hoeveelheden bier die verzet werden, keken ze aardig op. Dat komt er natuurlijk van als het geen Heineken maar Trippel Karmeliet, Jupiler en Leffe is! Maar alle gekheid op een stokje, het eten was net zoals de bediening dik in orde.

Van geen kleintje vervaard

Enkel de kleine kamers vergden in het begin wat aanpassing. Doordat sommigen ’s nachts besloten om enkele bomen door te zagen, vluchtten een paar mensen zelfs hun kamers uit. Zo ging Guido de eerste nacht dan maar in de zetel naast de pingpongtafel in de ontspanningsruimte slapen. Iemand vond er zelfs niet beter op dan in een rolstoel te gaan pitten. Maar om het met de woorden van een bekende Nederlandse voetballer te zeggen: “Elk nadeel heb zijn voordeel”. De kleine kamers zorgden er al snel voor dat de groepsgeest nog sterker werd. Dat bleek ook elke avond toen jong en oud samen gezellig bleven napraten bij een lekker frisse pint. Zelfs Weltmeister Franky dronk eens een Hoegaarden, de wonderen zijn de wereld nog niet uit! De mottigheid nadien moest hij er bij nemen, een kermis is een geseling waard! Dat ondervonden verschillende mensen tijdens de eerste kilometers de dag erna. Maar De Trappers zijn van geen kleintje vervaard. Zo passeerde de A-ploeg tijdens de koninginnenrit ruim de 200 kilometer, de B-ploeg reed toen meer dan 160 kilometer en de C-ploeg 100 kilometer. Voor verschillende mensen was dit de eerste keer dat ze dergelijke afstanden reden, een dikke proficiat! En ondertussen waren we geen eieren aan het pellen om het met de woorden van nonkel Dirk te zeggen. Enkele andere van zijn uitdrukkingen passeerden helaas de censuur niet.

Een mooi slotakkoord

We schreven het al enkele keren op deze website: aan alle mooie liedjes komt er een einde. Gelukkig was er nog een heel fijn slotakkoord voorzien in Dudzele. Daar genoten we na onze terugkomst van een lekkere maaltijd in ons lokaal. Hopelijk zijn jullie komende zondagmorgen allemaal van de partij om samen herinneringen op te halen. Nog dit, de volgende weken staat er nog speciale gebeurtenissen op het programma : de dagrit op 27 augustus en de Paljas Classic in het weekend van 2 en 3 september. We hopen op jullie massale aanwezigheid!

Nog dit als uitsmijter: het WADA start een onderzoek naar het nieuwe wondermiddel dat uit zelfrijzende bloem, Isostar en Viagra zou bestaan. Wordt ongetwijfeld vervolgd …

IMG 2992