logotype
logoBrugge

De kampioenenrit 2017

IMG 0676

Op zondag 22 oktober stond de laatste rit van het seizoen op het programma. Kampioenen Bert De Roo (A-ploeg) en Frank Janssens (B-ploeg) zorgden voor een letterlijk en figuurlijk gesmaakte voormiddag.

Het wordt stilaan een traditie. De festiviteiten begonnen ook dit jaar met een lekker ontbijt in ons lokaal Sint-Jorishof te Dudzele. Frank en Bert brachten heerlijke koffiekoeken mee en de uitbaters van het lokaal zorgden voor gratis koffie. Zelfs wereldkampioen Peter Sagan kwam even langs of was het toch een masker?

“Prochiewerker” Yob

Dan was het tijd om de schijn even hoog te houden en op onze fietsen te springen. Met wat zijwind bleek dat toch even tegen te vallen. Gelukkig lag het tempo niet zo hoog en waren enkelen zo galant om de rest uit de wind te zetten. Zo reden we naar het pittoreske Ramskapelle, de thuisbasis van kersvers kampioen Frank. Die laatste had er voor gezorgd dat café De Vouwte haar deuren nog eens opendeed. Er was voor elk wat wils: cola, cava en bier. De sfeer zat er al goed in. Yob besloot dan maar om onder het motto “scherven brengen geluk” zijn colaflesje te breken. Vervolgens ging hij als een volleerd “prochiewerker” met borstel en blik in de hand lange tijd staan kijken hoe hij dat ging opkuisen.

Een koninklijke ontvangst bij Bert 

Veel meer tijd om te treuzelen was er niet. We moesten alweer verder naar onze volgende stop. Ons vermoeden dat dit ten huize Bert De Roo ging zijn, bleek al gauw te kloppen. Mama Birgit en vriendin Kelly ontvingen ons als koningen. Op het prachtige terras met dito tuin genoten we van drankjes en hapjes. Volgend jaar word jij dus opnieuw kampioen Bert, afgesproken? Bert had nog voor een originele verrassing gezorgd: een foto van zichzelf met een persoonlijke boodschap voor iedereen. Naar het schijnt kan Matthias Verlinden er zelfs ’s nachts niet van scheiden en ligt zijn exemplaar op zijn nachttafel.  Ook Sara werd ondertussen met de foto in kwestie in haar bed gespot. De auteur van dit artikel houdt zich liever bezig met de foto waarop hij samen met Kelly staat … 

En het feest ging nog lang door 

Na het nemen van een groepsfoto sprongen we op onze koersfietsen om de laatste kilometers van de dag aan te vatten. In een uitgelaten sfeer bereikten we even later opnieuw ons lokaal. Daar had het bestuur voor lekkere broodjes gezorgd. Er was even lichte paniek toen bleek dat de blonde Paljas op was. Een mens zou voor minder het noorden kwijt raken! Maar we lieten het niet aan ons hart komen en zetten het feestje gewoon verder. Het is trouwens niet duidelijk of iedereen ondertussen al thuis is …

Psst: vergeet de souper niet op 18 november, de niet te missen afsluiter van het seizoen! Meer informatie volgt binnenkort.