logotype
logoBrugge

Paris-Roubaix 2018

 

Vrijdagavond 06/04 rond een uur of vijf begon het al stevig te kriebelen bij onze Paljassen. Enkele moedige enthousiastelingen hadden het in hun hoofd gehaald om de Paris-Roubaix Challenge te betwisten. De selectie voor dit wielermonument bestond uit Dieter V., Matthias T., Sara, Patrick D., Patrick H. en Bert. Ploegleiders van dienst waren Frank & Jonas.

Tientallen wist-je-datjes (wist je trouwens dat Compiègne pas sinds 1968 de officiële vertrekplaats is van Parijs-Roubaix?) en mopjes passeerden de revue in de autorit naar Compiégne. Aan sfeer, motivatie en plezier was er in ieder geval geen gebrek. Eens aangekomen volgde een gezellig dinertje en droomden we al even over een heroïsche finish op de Vélodrome.

Zaterdagmorgen, here we go! De kasseien op. Enkele anciens bij de Paljassen met reeds verschillende edities Paris-Roubaix op hun palmares leren de nieuwsgierige groentjes onder ons de kneepjes van het vak “kasseien vreten”. Vol goede moed rijden we naar de eerste “secteur pavé”.

Matthias & Bert zagen een vroege vlucht wel zitten en gingen meteen voorop rijden. We deden de naam van de sponsor alle eer aan, want na amper 7 kilometer reed onze regerende kampioen al lek, nog vóór de eerste steen er lag. We hadden zo het gevoel dat het niet bij die ene lekke band ging blijven. En zo geschiedde. Ook dat is Roubaix.

Gelukkig was onze (vriendschaps)band wél opgewassen tegen elke kassei op het parcours en dankzij de hulp van elkaar kon iedereen vlot verder in dit helse avontuur naar de Vélodrome de Roubaix. Daarbij waren Jonas & Frank, beter gekend als de nieuwe Wilfried & Tom, van onschatbare waarde. Zij hielpen niet alleen de pechvogels onder ons Paljassen, maar droegen ook hun (kassei)steentje bij door andere deelnemers te depanneren.

 

Na meer dan 50 kilometer kasseien en dik 170 kilometer in het zadel kregen onze Paljassen stuk voor stuk kippenvel bij het oprijden van de piste in Roubaix. Even voelden we de blaren op onze handen, onze stramme spieren en ons pijnlijk achterwerk niet meer, maar waanden we ons even de nieuwe Sagan… Wat een avontuur was dit!

Na een mooie afsluiter op een terras met een Paljas, beseften we dat deze prestatie ons nog lang zal bijblijven. Op naar Paris-Roubaix 2019! Jij toch ook?!

 

 

Foto Bert De Roo in Roubaix