logotype
logoBrugge

De Serge Baguet Classic: een bewogen dagrit

33981219 393696441111260 5006680927846268928 n

Op zondag 27 mei stond de eerste dagrit van het seizoen op het programma. Die voerde ons naar de Vlaamse Ardennen, met een uitstapje over de taalgrens door de heuvels van Henegouwen. Het werd een bewogen dag.

Het pittige parcours, de voorspelde hitte en de vele communiefeesten zorgden dat er slechts een beperkte groep verzamelen blies om 7u30 aan ons lokaal Gasthof Sint-Joris te Dudzele: zes leden van de A-ploeg en 11 dapperen van de B-ploeg. Trouwe volgers Dirk Moerman, Rudy Huys en Jozef Haegebaert tekenden ook present. Die laatste kreeg het gezelschap van Sabine.

De startplaats van de rit lag vlakbij het beroemde Centrum van de Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde. Dichter dan dat kan je haast niet bij de wielergeschiedenis komen.

Nog voor we goed en wel konden starten, weigerde het achterwiel van Isabelle dienst. Gelukkig was good old Freddy zoals steeds voorzienig geweest en had hij een reservewiel voorzien.

De bospoeper wordt de kapelpoeper

De eerste klim sneed meteen de adem van zowel de A- als de B-ploeg af. Zou dat de reden zijn waarom Weltmeister Franky zoveel coke euh sportdrankpoeder nodig had? Het begon ook al snel te regenen. Ivan besloot dan maar om de hulp van Maria in te roepen. Veel zoden zette dat echter niet aan de dijk. Tijdens de middagpauze moesten beide ploegen noodgedwongen hun toevlucht in de camionette zoeken. Gezellig samen opeengepakt werden de traditionele pannenkoeken verorberd. Zoveel gezelligheid was niet bevorderlijk voor Dieter zijn darmen. Nadat hij enkele jaren geleden al voor bospoeper op de Kemmelberg speelde, deed hij dat nog eens over achter een kapel in Henegouwen. De kapelpoeper was geboren …

Een val van Guido schrikte iedereen op. Dankzij de goede zorgen van onder meer Sabine en Frank kwam alles echter in orde. Vriendschap is geen loos begrip bij De Dudzeelse Trappers. A- en B-ploeg reden daarna samen naar de finish. Uiteindelijk dus eind goed al goed en daar werd nog een lekkere Paljas op gedronken in het lokaal.