logotype
logoBrugge

Een zonnige meerdaagse in Houffalize

IMG 4452

Mooie liedjes duren niet lang. Dit huizenhoge cliché is jaarlijks van toepassing op de meerdaagse van De Dudzeelse Trappers. Het was weer te snel voorbij maar wat was het toch leuk in Houffalize!

Gezien de tropische temperaturen had je evengoed kunnen denken dat we ons ergens in een zuiders land bevonden. De bidons sportdrank en water vlogen er tijdens de ritten aan een ijltempo door. Gelukkig stonden onze volgers nonkel Rudy,nonkel Dirk, Iris, Jef en Lode steeds voor iedereen klaar om snel bij te vullen. Bedankt voor alles, jullie waren weer geweldig!

Na de ritten werd er uiteraard overgeschakeld op meer geestrijke drank. Hier was dan weer het gezegde ‘Geduld is een mooie deugd’ van toepassing. De bediening in de bar van het hotel was vaak een platte pannenkoek om het in wielertermen uit te drukken. Voor de rest was Hotel Vayamundo een prima keuze: ’s morgen een heel uitgebreid ontbijtbuffet, ’s avonds was het eten ook overvloedig en superlekker, mooie kamers en vriendelijk personeel dat ook nog eens Nederlands sprak. Wat moet een mens nog meer hebben?

De Dudzeelse Trappers en Stappers

Misschien enkele heuvels? Die waren er in overvloed. Ronkende namen zoals de Saint-Roch, Col de Haussire, Ferme Libert … kruidden de pittige ritten. Er werden dan ook weer sportieve hoogstandjes neergezet door zowel de A-, de B-, als de C-ploeg. Enkele dapperen waagden zich ook aan uitdagende mountainbiketochten en op de laatste dag werden de leden van de C-ploeg zelfs even De Dudzeelse Stappers. Proficiat mannen en vrouwen met jullie prestaties!

Die prestaties werden mee in de hand gewerkt door de uitstekende sfeer. Vooral rode lantaarnliefhebber Korneel werkte daar volop aan mee. De vrouwen van de B-ploeg zijn nog altijd niet uitgepraat over zijn twijgje. Ook de fantastische oneliner ‘Ik ga zwemmen in water’ blijft voor altijd in ons collectief geheugen gebrand.

Er werd dus veel gelachen, de auteur van dit nieuwsbericht lachte zelfs groen. Dat komt er natuurlijk van als je bijna elke rit opnieuw plat valt. Gelukkig zorgde de nodige solidariteit van de ploegmaten er steeds voor dat de technische problemen opgelost raakten.

Na afloop van een geslaagde meerdaagse was er nog een lekker etentje in ’t Hespekotje in Ramskapelle. Iedereen blikte tevreden terug en er werden ook al plannen gemaakt voor volgend jaar.

Rest er ons nog enkel naast de volgers, ook de chauffeurs en de firma Huys hartelijk te bedanken!