logotype
logoBrugge

De dagrit van 19 mei

IMG 1449

Het seizoen is al weer enkele maanden oud. Ondertussen hebben de drie ploegen al hun eerste dagrit achter de rug. Op 19 mei reden de A- en de B-ploeg naar Doel. De C-ploeg zocht het in de streek rond Ramskapelle, Veurne en Diksmuide.

Doel bereikt

De A-ploeg kreeg de langste rit voorgeschoteld: vanuit Dudzele naar het polderdorp Doel bij Antwerpen en terug, goed voor een slordige 220 kilometer. Regen en wind konden de 12 dapperen niet tegenhouden en nog voor de middag reden ze Doel binnen. Het voelde onwezenlijk aan tussen de verlaten huizen met metalen platen voor ramen en deuren, slechts enkele huizen nog bewoond. Stilaan begonnen de magen te knorren. Een fikse regenbui verplichtte de A-ploeg om te eten in de camionette en een bushalte. Het was eens iets anders. Daarna bleef het droog en al rond 16u zaten de A’tjes te genieten van een welverdiend drankje in het lokaal d’Hoogte. De 220 kilometer werden afgelegd aan een gemiddelde van 31 kilometer per uur.

Ook voor de B-ploeg stond een rit naar Doel op het programma, met vertrek en aankomst in Kaprijke. Onder het oog van erevoorzitter Lucien De Backer vertrokken 6 Trappers en Trapsters voor een tocht van circa 150 kilometer. Onderweg regende het af en toe niet alleen druppels maar eveneens grapjes met spreekwoorden. Kampioene Isabelle ondervond dat over kasseien rijden niet altijd evident is. Gelukkig kreeg ze de nodige instructies van Lucien vanuit de camionette. Uiteindelijk werd ook hier (het) Doel bereikt.

Fietsen en genieten Bachten de Kupe

Ondertussen werkte de C-ploeg haar dagrit af aan de andere kant van Vlaanderen. Vanuit Ramskapelle bij Nieuwpoort verkende ze de polders rond Veurne en Diksmuide. Dat gebeurde in omstandigheden echte Flandriens waardig. Gelukkig was het restaurant onder de IJzertoren bijzonder gastvrij. Veertien kletsnatte Paljassen mochten er hun natte kleren aan een kapstok hangen en van een lekkere maaltijd genieten. Ook een bezoek aan Steenkerke, dorp van kunstenaar en zanger Willem Vermandere, stond op het programma. Uiteindelijk klokte de C-ploeg af op circa 100 kilometer.

Proficiat aan alle deelnemers en hou zeker zondag 30 juni vrij want dan is er opnieuw een dagrit. De nodige communicatie daarover volgt binnenkort via mail.