logotype
logoBrugge

Trappers kleuren tijdrit Knokke-Heist

64644329 10214658663762648 2717400192994246656 n

 

Op zaterdag 15 juni vond in Knokke-Heist de G.P. Vlaanderens Wiel Gentlemen Ploegentijdrit plaats. En wat had je gedacht, De Trappers eisten een belangrijke rol op!

Onder impuls van algemeen manager en Weltmeister Franky Delanghe was de voorbereiding al weken geleden gestart. Patrick Lefevre en de Wolfpack kunnen er een puntje aan zuigen. Weltmeister Franky bracht met zijn enthousiasme een mannen- en vrouwenploeg op de been. Ook naamgenoot Franky Vanhooren speelde een belangrijke rol. Hij trainde de vrouwenploeg op snelheid achter de brommer.

De mannen mochten rond 15u als eerste van alle ploegen de spits afbijten. Onder luid gejuich van talrijk opgekomen supporters vertrokken Nick Martens, Steven Demaecker en Eric Strubbe voor 10 kilometer vechten tegen de klok. Ze deden het schitterend en haalden een gemiddelde van 41 kilometer per uur. Onze tijdrithelden namen dan ook een tijdlang de hot seat in. Uiteindelijk finishten ze op de negende plaats.

Ook onze dames; zijnde Sara Lermyte, Eline Wintein en Saskia Desplenter bewezen een flink stukje te kunnen fietsen. Zij maalden het parcours af aan een gemiddelde van 36 kilometer per uur. Je moet het maar doen als enige damesploeg tussen al dat mannelijk geweld. De trofee op het podium was dan ook dik verdiend.

Na zo'n mooie sportieve prestaties was een feestje op zijn plaats. Proficiat allemaal! Volgend jaar opnieuw? En misschien ook met nog enkele extra ploegen van De Trappers?