logotype
logoBrugge

Onze meerdaagse in Valkenburg

Valkenburg, een plaats die wielergeschiedenis ademt. Zo vierde de mythische Briek Schotte er in 1948 zijn eerste wereldtitel. Recenter, namelijk in 2012, veroverde ook Philippe Gilbert er de regenboogtrui. En zo kunnen we nog even doorgaan. Een dikke week geleden schreven ook De Dudzeelse Trappers er tijdens hun jaarlijkse meerdaagse (19-22 juli) een mooi verhaal.

Onze uitvalsbasis was hotel Op de Beek in Schin op Geul, op een boogscheut van Valkenburg en bijna aan de voet van de legendarische Keutenberg. Met maar liefst 44 Trapsters en Trappers, inclusief volgers, namen we er het hele hotel in. De eigenaar ontving ons met open armen en trakteerde met een lekker stukje taart en een heerlijk kopje koffie. Dit was ideaal vooraleer de eerste rit op vrijdag aan te vatten. Het werd een aangename kennismaking met de prachtige streek waar jaarlijks de Amstel Gold Race plaatsvindt, mooi maar vaak ook pittig!

Mirakels op en naast de fiets

De dag erna werden het aantal kilometers en de lastigheidsgraad bij zowel de A-, B- als C-ploeg opgedreven. Vooral de leden van de B-ploeg bewezen die dag uit heus Flandrien-hout gesneden te zijn. Wind en regen konden hen niet deren! Dat de vriendschap en de solidariteit tussen De Trappers groot zijn, bleek uit het feit dat de bezorgde leden van de A- en C-ploeg na afloop de fietsen van de B-ploeg kuisten. En daarna was het tijd om na te kaarten bij één of meerdere lekkere biertjes. Bij dat laatste vond een klein mirakel plaats toen er plots geen vissen maar flesjes Duvel uit het beekje naast het hotel opdoken. Jezus, Maria of twee olijkaards uit Kortemark?

Toch maar best niet te veel drinken want op zondag stond voor elke ploeg de zwaarste rit op het programma, de koninginnenrit! De A-ploeg legde daarbij het grootste deel van het parcours van de Amstel Gold Race af, goed voor 200 kilometer. Ook de B- en de C-ploeg regen de kilometers vlot aan elkaar.

De tijd vloog snel, te snel en voor we het wisten was het al weer maandag. Na een laatste, korte rit namen we afscheid van het hotel en trokken we huiswaarts. Die avond werd het nog een gezellig samenzijn in ons lokaal d’Hoogte. En nu denken we met veel plezier terug aan heel leuke dagen in en rond Valkenburg. Klik hier voor de foto’s.

IMG 1881