logotype
logoBrugge

De kampioenenrit

IMG 20191020 104413817

De herfst is in het land, de bladeren vallen volop van de bomen en ook het doek over ons seizoen is gevallen. Op zondag 20 oktober was de laatste rit: de kampioenenrit.

Kampioenen Eric Strubbe (A-ploeg), Nick Martens (A-ploeg), Ivan Ongenae (B-ploeg) en Bernadette Melsens (C-ploeg) zorgden eerst voor een lekker ontbijt in ons lokaal d’Hoogte. En of het gesmaakt heeft! Uitbater Jonathan trakteerde bovendien de hele ploeg op gratis koffie.

Een culinaire rit

Na het versterken van de innerlijke mens was het tijd om even de benen te testen. Nick en Eric reden voor de gelegenheid op een tandem. Benieuwd of ze dat ook tijdens de andere ritten zouden doen. In een ontspannen sfeer, zoals de laatste rit van de Tour de France, reden A-, B- en C-ploeg naar de eerste stop van de dag. Die bleek in Sint-Kruis te liggen, namelijk bij Bernadette thuis. Chef-kok Lode had er voor lekkere soep gezorgd. Die werd met veel liefde door hemzelf en Emma geserveerd. Jullie lezen het al, het werd een culinaire rit.

Tegengehouden door de politie?

Daarna was het tijd om terug te keren naar Dudzele. Eenmaal we daar aankwamen werden we zowaar door de politie tegengehouden voor een controle van onze fietsen. Hmmm, die politieman zag er toch maar verdacht uit. Goed gedaan hoor Luc Ongenae! Onze “politieman” begeleidde ons naar een loods waar het feestje onverminderd verder ging.

Uiteindelijk sloten we af in ons lokaal met lekkere broodjes en drankjes aangeboden door het bestuur. Het werd een mooie dag, onze kampioenen waardig!

Vieren jullie binnenkort opnieuw mee tijdens de souper op zaterdag 16 november? Hou jullie brievenbus in de gaten want de uitnodiging volgt eerstdaags.