logotype
logoBrugge

Een geslaagde dagrit

 

Het jaar 2020 valt helaas volledig uit de boot in vergelijking met de andere jaren. Het coronavirus gooit immers roet in het eten in de jaarplanning van De Trappers, waardoor we uiteindelijk de geplande meerdaagse naar de Vogezen hebben moeten uitstellen naar 2021. Reden te meer voor ons om niet bij de pakken te blijven zitten! Op zondagmorgen 19 juli vertrokken we op dagrit om de beentjes te laten warmdraaien in de Vlaamse Ardennen. 

Eten in een feeërieke tuin 

Fris en monter vertrokken zowel de A- en B-ploeg vanuit Aalter richting de parels uit de Ronde Van Vlaanderen. Matthias Thoorens was onze lokale gids van dienst. Een eerste obstakel kwam evenwel uit onverwachte hoek. Een zondag zonder vinkenzetting is nu eenmaal geen echte zondag in Vlaanderen. Gelukkig kende Matthias het parcours zoals z’n broekzak en begeleidde hij ons richting de eerste uitdaging van de dag: “De Poelberg”. Na het bedwingen van bekende klassiekers, zoals de Oude Kwaremont en de Paterberg, hielden we halt voor de lunch in een feeërieke tuin met indrukwekkende bomen. Ondertussen konden we al een dikke 100 kilometer op onze teller aflezen. Dankzij de ouders van Mieke genoten we in het zonnetje van verse aardbeien en druiven. Dit fruit bood ons de vitamientjes en energie nodig voor het namiddagsluitstuk van nog een vijftigtal kilometer. 

WhatsApp Image 2020-07-27 at 16.15.40WhatsApp Image 2020-07-27 at 16.15.37 1

Moe maar voldaan finishte iedereen terug in Aalter voor de nabespreking van een geslaagde rit. De A-ploeg kon deze dag weer rekenen op ervaren rotten Rudy & Dirk in de camionette. Voor de B-ploeg was Jef de man achter de schermen, terwijl Lode voor de C-ploeg de rots in de branding speelde. 

WhatsApp Image 2020-07-27 at 16.15.32WhatsApp Image 2020-07-27 at 16.15.32 1

De oude buitenband van Daniël 

Ook de C-ploeg trok er dus op uit en besloot te vertrekken vanuit Oostkamp voor een stevige rit van 90 kilometer. Iedereen was heel gemotiveerd en duidde de grote uitdaging van de dag met stip aan. De Poelberg stond immers op de menu. Pech loerde jammer genoeg om de hoek, want voor Sara zat het niet mee. Na 20 kilometer kampte de topfavoriete uit Lissewege met een klapband. Meteen schoten de ploegmakkers te hulp. Daniel had er gelukkig aan gedacht om een 20 jaar oude buitenband mee te nemen onder het argument: “Je weet maar nooit hé”, en zo geschiedde. Dankzij die geniale ingeving kon Sara meteen de rit hervatten richting de Poelberg. Eens gearriveerd aan de Poelberg, wilde de ploeg even stoppen aan de molen. Michiel gaf een deskundige uitleg over de geschiedenis van de molen en zo kon iedereen op adem komen en tegelijk wat bijleren. Daarna ging de rit richting Kruishoutem, waar een lekkere pasta meer dan verdiend was! Na het middageten keert de C-ploeg langs talrijke mooie maïsvelden terug naar Oostkamp.

WhatsApp Image 2020-07-27 at 16.15.31

Bedankt aan iedereen voor de geslaagde dag!