logotype
logoBrugge

Twee Trappers in Luik-Bastenaken-Luik

Alejandro Valverde won vorige zondag Luik-Bastenaken-Luik. Veel belangrijker is echter dat de dag voordien twee Trappers hetzelfde parcours voor cyclotoeristen bedwongen. Patrick Haegebaert en Dieter Viaene waren de moedigen. Zoals het een goede voorzitter betaamt, steunde Patrick D’Hoore hen vanuit de volgwagen.

Gelukkig was er Paljas

Alles begon op de souper eind vorig jaar. Of de drank er voor iets tussenzat laten we even in het midden maar toen rijpte het plan om naar Luik te trekken. Maanden van training vlogen voorbij. Als ultieme training reden Patrick en Dieter samen met Patrick D’Hoore de Ronde van Vlaanderen. Op vrijdag 24 april was het dan eindelijk zover. Met een klein hartje trok de kleine Dudzeelse delegatie richting de Ardennen. Onderweg passeerde de auto even langs de beruchte Redoute en zonk de moed even in de schoenen. Een goede Paljas in de chalet zorgde echter opnieuw voor courage. Wat zouden de Trappers zonder hun favoriete drank zijn?

Rijden tot je niet meer weet van welke parochie je bent

sportograf-58747613 lowresOm halfvijf zaterdagmorgen liep de wekker af. Nog snel de nodige pasta naar binnen werken en dan met de auto naar de start aan de Halle des Foires. Onder een stromende regen en met kleine oogjes begonnen Patrick en Dieter om halfzeven aan hun tocht. Al snel bleek dat het parcours niet van de poes was: geen meter vlak. De uitspraak van Briek Schotte dat je moet rijden tot je niet meer weet van welke parochie je bent, werd plots heel reëel. Gelukkig zorgde de voorzitter onderweg voor de nodige aanmoedigingen.

En zo gingen de kilometers voorbij. Onderweg passeerden legendarische hellingen als de Stockeu, de Rosier en de Redoute de revue. De ene werd al wat vlotter overwonnen dan de andere. Maar het besef om deel uit te maken van een stuk wielergeschiedenis verzette letterlijk bergen. Na de slotklim naar Saint-Nicolas was het tijd om te genieten. Om 19u15 bolden twee Trappers vermoeid maar supertevreden over de eindstreep aan de Halle des Foires. Volgend jaar opnieuw?